
Uluslararası bir araştırma ekibi, 12 ila 34 yaşındakilerin %24’ünün kişisel dinleme cihazlarında “güvenli olmayan düzeyde” müzik dinlediğini tahmin ediyor. kulaklık, kulak içi kulaklık veya kulaklıkla aşırı yüksek sesli müzik dinlemek.
Hükümetleri güvenli dinleme politikalarını “acilen” uygulamaya çağırdılar.
Akademisyenler, “Tekrarlayan ve hatta tek bir güvenli olmayan dinleme örneği, işitsel sistemde geçici veya kalıcı kulak çınlaması ve / veya işitmede değişiklikler olarak ortaya çıkan fizyolojik hasara neden olabilir” dedi.
“Güvenli olmayan dinlemeden kaynaklanan hasar, yaşam boyu artabilir ve yaşamın erken dönemlerinde gürültüye maruz kalmak, bireyleri yaşa bağlı işitme kaybına karşı daha savunmasız hale getirebilir.”
BMJ Global Health dergisinde yayınlanan çalışma, dünya çapında güvenli olmayan dinleme oranlarını inceledi.
Amerika Birleşik Devletleri’ndeki South Carolina Üniversitesi’ndeki akademisyenlerin liderliğindeki araştırmacılar, 2000 ile 2021 yılları arasında gerçekleşen kişisel dinleme cihazları ve yüksek sesli müzik mekanları ile ilgili önceki çalışmaları inceledi.
Analize 19.000’den fazla kişiyi içeren otuz üç çalışma dahil edildi.
Yazarlar, yetişkinlerin %23’ünün okuduğunu ve “reşit olmayanların” %27’sinin kişisel dinleme cihazlarından aşırı gürültüye maruz kaldığını tahmin ediyor.
Ayrıca dünya çapında 12 ila 34 yaş arası insanların %48’inin kulüpler veya barlar gibi yüksek sesli müzik mekanlarında aşırı gürültüye maruz kaldığını tahmin ettiler, ancak tahminde “sınırlı kesinlik” olduğu konusunda uyardılar.
Yazarlar, bulguların “demografik faktörleri” veya “bazı ülkelerde güvenli dinleme politikasındaki değişiklikleri” hesaba katmadığını kabul ettiler, ancak mekanlarda ve kişisel dinleme cihazları aracılığıyla yüksek sesli müziğe maruz kalmanın bir milyar kadar genç ve genç anlamına gelebileceği sonucuna vardılar. yetişkinler daha sonraki yaşamlarında işitme kaybı riski altında olabilir.
Şu sonuca vardılar: “Güvenli olmayan dinleme uygulamaları dünya çapında oldukça yaygındır ve 1 milyardan fazla genci işitme kaybı riskine sokabilir. Bu bulgular, işitme kaybını önlemeyi desteklemek için dünya çapında güvenli dinleme alışkanlıklarına odaklanan politikanın acilen uygulanması gerektiğini vurgulamaktadır.”
Daily Sabah Bülteni
Türkiye’de, bölgesinde ve dünyada olup bitenlerden haberdar olun.
BENİ KAYDET
İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz. Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı ve Gizlilik Politikamızı kabul etmiş olursunuz. Bu site reCAPTCHA tarafından korunmaktadır ve Google Gizlilik Politikası ile Hizmet Şartları geçerlidir.
.
More Stories
Kayıp ısırık: ‘T. rex’in dudakları vardı, çıkıntılı tırtıklı dişleri yoktu’
Bu ay geliyor: Ara tatil, dilek dileme, en tatlı tatil
Türk sağlık uzmanı: Ramazan sigarayı bırakmak için ‘iyi bir fırsat’