Mart 24, 2023

Diyarbakır Haber

Diyarbakır Haberleri

AI ısınıyor: Microsoft, Windows’a Bing’i ekliyor, Musk yeni ekip kuruyor

Yapay zeka (AI) sahnesi, Microsoft’un yakın zamanda güncellenen Bing arama motorunu Windows bilgisayar yazılımına eklemeye başlamasıyla Chat-GPT’nin ifşasından bu yana istikrarlı bir şekilde ivme kazanmaya başlıyor ve yapay zekayı yüzlerce kişinin parmaklarının ucuna getirmeyi hedefliyor. Bu arada milyonlarca insan ve Elon Musk, son haftalarda AI araştırmacılarına OpenAI’nin ChatGPT’sine bir alternatif geliştirmek için yeni bir araştırma laboratuvarı kurma konusunda yaklaşıyor.

Microsoft’un bu ayki ürün yenileme telaşındaki en son güncellemesi olan Windows 11 güncellemesi, Washington merkezli yazılım üreticisi Redmond’un, teknolojisinin son incelemelerine rağmen yapay zeka konusunda nasıl ilerlediğini gösteriyor.

Şirket, Microsoft’un işletim sisteminin, aylık yarım milyar kullanıcının dosyalarında ve internette gezinmesine yardımcı olan yeni Bing’i masaüstü bilgisayarların arama kutusuna dahil edeceğini söyledi. Ancak Microsoft, arama motorunun hala önizleme modunda olduğunu ve 169 ülkede 1 milyondan fazla kişiye başkaları için bir bekleme listesiyle erişildiğini söyledi.

Şirket, arama için ChatGPT benzeri yazılımla daha hızlı hareket ederek Alphabet Inc’in Google’ından pazar payını almayı hedefleyen Bing için yapay zeka destekli sohbet robotunu tanıttı.

Microsoft, daha geniş bir kullanıma sunmadan önce yeni Bing hakkında geri bildirim topluyor. Örneğin, motorun yapay zeka sohbet robotunun bazı testçilere aşkını itiraf ettiği veya tehditler savurduğu bildirildi;

Şirket, yeni Bing’e ek olarak, Microsoft’un Windows güncellemesinin, sınırlı sayıda kullanıcıdan başlayarak iPhone mesajlarına ve çağrılarına bağlanabilen bir yazılım içereceğini söyledi.

Bu arada Tesla ve Twitter şefi Musk, yakın zamanda Alphabet’in DeepMind AI biriminden ayrılan bir araştırmacı olan Igor Babuschkin’i işe alıyor.

Rapor, OpenAI tarafından geliştirilen ve komut üzerine nesir, şiir ve hatta bilgisayar kodu taslağı yazabilen metin tabanlı bir sohbet robotu olan ChatGPT’nin Silikon Vadisi’nde geniş ilgi görmesinden sonra geldi.

OpenAI’yi 2015 yılında Silikon Vadisi yatırımcısı Sam Altman ile kar amacı gütmeyen bir girişim olarak kuran Musk, 2018’de yönetim kurulundan ayrılmıştı ancak chatbot’u “korkutucu iyi” olarak nitelendirerek ele aldı.

Musk ve Babuschkin, AI araştırmasını sürdürmek için bir ekip kurmayı tartıştılar. Bununla birlikte, rapor, projenin hala erken aşamalarda olduğunu ve belirli ürünleri geliştirmek için somut bir planı olmadığını ve ikincisiyle yapılan bir röportajdan alıntı yaptığını söyledi.

Rapora göre Babuschkin, Musk girişimine resmi olarak imza atmadığını da sözlerine ekledi.

Musk ve Babuschkin’e yorumlar için hemen ulaşılamadı.

Daily Sabah Bülteni

Türkiye’de, bölgesinde ve dünyada olup bitenlerden haberdar olun.

BENİ KAYDET

İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz. Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı ve Gizlilik Politikamızı kabul etmiş olursunuz. Bu site reCAPTCHA tarafından korunmaktadır ve Google Gizlilik Politikası ile Hizmet Şartları geçerlidir.

.